Gabriel, Timişoara

Băieţelul nostru, Alex, care acum are deja un an de zile, a fost diagnosticat cu dermatită atopica, la vârsta de 1 lună. Boala se manifesta prin apariţia pe faţă şi corp a unor iritaţii, care în decurs de câteva ore se puteau transforma chiar în răni. La 2-3 luni el deja se scărpina aproape constant, zi şi noapte, deşi doctorii spuneau că în mod normal bebeluşii nu se scarpină la această vârstă. Scărpinatul înrăutăţea problema, provocând răni chiar şi acolo unde nu erau.
Tratamentele recomandate de medicii pediatri au abordat multe dimensiuni, incluzând schimbări în alimentaţia mamei, tratament local pe piele cu creme ce conţin corticosteroizi, tratament local cu creme produse doar din ingrediente naturale, schimbarea temperaturii apei  în care spălăm copilul, tratament pe cale orală cu antihistaminice.
Toate acestea au ajutat câte puţin, iar tratamentul cu antihistaminic a îndepărtat destul de bine simptomele. Totuşi, nevrând să continuăm utilizarea medicamentelor care au un număr destul de mare de efecte secundare, am continuat să căutăm alternative.
Când Alex avea undeva între 5 şi 6 luni, un medic dermatolog ne-a recomandat hainele din mătase Dermasilk. Neavând ce pierde ne-am hotărât să le încercăm. Datorită preţului nu chiar mic al acestor produse am comandat iniţial doar două body-uri şi o pereche de şosete. Am început să le folosim, menţinând în continuare utilizarea unei creme hidratante specială pentru dermatita atopică, antihistaminicul, temperatura scazută a apei de baie şi clătirea cu apă cu bicarbonat de sodiu după baie.
La vârsta de 9 luni, văzând că pielea lui arată aproape ca "nouă", cu acordul medicului pediatru, am început scăderea dozei de antihistaminic, iar de la 10 luni nu i l-am mai administrat deloc.
Între timp, bineînţeles, am schimbat încă două mărimi de hăinuţe Dermasilk, adăugând şi pantalonaşii. Acum Alex poartă atât ziua cât şi noaptea şosetuţe, pantalonaşi şi body Dermasilk, sub hainele normale, de bumbac. Utilizăm în continuare o cremă hidratantă de două ori pe zi, dimineaţa când se trezeşte Alex şi seara înainte de culcare. Baia o facem o dată la două zile şi o încheiem cu un clătit cu apă cu bicarbonat de sodiu. Toate acestea, împreună, contribuie la faptul că în ziua de azi doar rar îi mai apar iritaţii lui Alex pe piele, în diversele pliuri (în spatele genunchilor, sau la gât).
În concluzie, noi suntem extrem de multumiţi de faptul că am descoperit produsele Dermasilk şi le vom folosi în continuare.

Gabriel, Timişoara